Illéssy Gasztrokupa

Idén, nyolcadik alkalommal került megrendezésre, az Illéssy Gasztrokupa országos ételművészeti verseny a kisújszállási baptista középiskolában. Hazánk szinte minden tájáról, több mint harminc szakiskola és képzőhely, sok száz tanulója verseng itt különböző kategóriákban az elismerésért. Iskolánk immáron hagyományosan, a tizedik évfolyam szakács tanulóiból indít versenyzőt, „Gasztro ki-mit tud” elnevezésű melegkonyhás élőmunkás kategóriában.
Az idei évben a felkészülést két tanuló kezdte meg a Ginop 6.2.3-17-2017-00010 számú program keretén belül.
Mészáros Mihály Máté nevezett és Kozma Zsolt tartalék, 10/D osztályos tanulók az iskola tankonyháján, Józsa Gábor szakoktatónk segítségével gyakorolt és fejlesztette képességeit, készülve az igazán rangos megmérettetésre.
Kitartó, kemény munkájuknak nem maradt el az eredménye, Mészáros Mihály Máté munkáját a tekintélyes szakemberekből álló zsűri bronzéremmel jutalmazta.
Ezúton is gratulálunk az elért eredményhez!

                                                                    

További fényképek megtekinthetők a galériában ITT!

Kedves Szülők és Diákok!

Az átalakuló szakképzés aktuális híreiről tájékozódni tudnak a következő honlapon:
 
INNOVATÍV KÉPZÉSTÁMOGATÓ KÖZPONT:     https://ikk.hu/

Nyílt nap a Szent Lőrincben!

Kedves nyolcadikos diákok! Kedves Szülők!

Iskolánk képzéseiről bővebb információt tudhattok meg nyílt napjainkon:

2019.november 7. 9.00 óra

2019.december 5. 9.00 óra

2020.január 9. 9.00 óra

Tájékoztatás, interaktív bemutatók, óralátogatások.

A 2020/2021-es tanévben induló képzéseink részletes leírását megtalálja a linkre kattintva!
 http://www.szleger.hu/felveteli/ ‎

Budapesti kirándulás a Nemzeti összetartozás napja alkalmából

 1. június 04-én az Egri SZC Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 36 diákjával részt vettünk a Rákóczi Szövetség által a Nemzeti összetartozás napja alkalmából szervezett budapesti kiránduláson.

A rendezvényen összesen 5426 diák vett részt az egész Kárpát-medencéből: felvidéki, erdélyi, kárpátaljai, délvidéki általános és középiskolák diákjai, hogy kifejezzék a magyarság összetartozását.

A programok regisztrációval kezdődtek fél 10-től Budapesten, majd a csoportunk csatlakozott a számunkra kijelölt kísérővel a Kossuth téren gyülekező ötezres gyerekcsapathoz, ahol Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár köszöntötte az egybegyűlteket, majd közösen elénekeltük Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző vezényletével a Kézfogás című dalt valamint a Himnuszt.

A fantasztikus élmény után rövid sorban állás következett, és a Parlamentben megnézhettük a Szent Koronát. A látványt még az őrségváltás is tetézte. Amíg az épület előtt a melegben várakoztunk, addig a szervezők táncházzal szórakoztatták a csoportokat, és hideg vízzel kínáltál a jelenlévőket.

A buszhoz visszaérve mindenki megkapta tízóri csomagját, és elindultunk a Sport Arénához. Itt már vártak bennünket a hatalmas sátrak, melyeket az ebédhez és a pihenéshez állítottak fel.

Az ebédet nagyon gyorsan, nagyon jól megszervezve osztották ki a szervezők, amit örömmel fogyasztottunk, mert nagyon ízletes volt. Jól választottak, hiszen a gyerekek szeretik a rántott húst, petrezselymes burgonyával és csalamádéval.

Ezután egy kicsi pihenő következett, de itt is táncház állt a gyerekek rendelkezésére.

15:30-kor megnyitották az Aréna kapuit, és elfoglalhatta mindenki a helyét az István a király rockopera előtt. Az élmény leírhatatlan, amikor a több ezres gyereksereg az elemlámpájával jelzi egymásnak, hogy ott van, üdvözlik egymást.

Ekkor kaptuk meg a vacsoracsomagokat is, melyeket a gyerekek örömmel fogyasztottak el.

Színházi előadásra számítottunk, de fantasztikus koncert előadásban volt részünk. A héttérben kivetítőn különböző rendezésekből ment a történet bejátszása.

19:30 órakor felszálltunk a buszra és élményekkel telve indultunk haza.

Feledhetetlen élményt kaptunk a Rákóczi Szövetségtől! Köszönjük!

 

Megjelent Hírlevelünk 2. száma

 

A  rendezvények a GINOP-6.2.3-17-2017-00010 „Heves megye új HID-ja az iskolai szakképzési lemorzsolódás ellen” projekt keretében valósultak meg.

A Hírlevél teljes tartalma a következő linken érhető el: Hírlevél 2. szám

 

Szakmák éjszakája

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött a Szakmák Éjszakája programsorozat a Szent Lőrincben, amely az előző évekhez hasonlóan idén is nagyszerűen sikerült.

33 program közül választhatott az a több, mint 600 látogató, akik április 12-én felkeresték iskolánkat, hogy megismerjék, kipróbálják szakmáinkat, képzéseinket interaktív játékos feladatok során. A hozzánk érkezőknek lehetőségük volt szakmai fogásokat elsajátítani a vendéglátás és a szépészet területén is. 

Sztárvendégünk volt Vomberg Frigyes, aki egy izgalmas előadás keretében osztotta meg szakmai tapasztalatait a közönséggel.

További képekért kattints galériánkra!

További megjelent médiaanyag:

Egyre vonzóbb a vendéglátás (Tények) Link

Érdekes, interaktív foglalkozásokat vonultatott fel a Szakmák Éjszakája (Heol) Link

Szakmák éjszakája (Eger TV) Link

 

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Elnöksége a magyar gasztronómiáért végzett kimagasló munkájáért Gasztronómiai Érdemérmet adományozott iskolánk szakoktatójának, Józsa Gábornak.

Gratulálunk és nagyon büszkék vagyunk!


 

GASZTRODALMI VETÉLKEDŐ középdöntő

 1. március 19-én az ESzC Szent Lőrinc tagintézményében került megrendezésre az Egri Szakképzési Centrum és intézményei által gimnazisták számára szervezett Gasztrodalmi Vetélkedő középdöntője, ahol az internetes elődöntőn továbbjutott legjobb 10 Heves megyei csapat vett részt. A középdöntőn játékos, interaktív gasztronómiai és irodalmi feladatokat kaptak a csapatok.

A zsűri elnöke Simorjay Emese színművésznő volt.

A verseny szervezői:

 • Egri Szakképzési Centrum;
 • Egri SZC Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma;
 • ESZC Március 15. Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma valamint az
 • ESZC Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.

A továbbjutó 5 csapat

 • Bukfenc (Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium)
 • Eötvös Cukrászda (Eötvös József Református Oktatási Központ Heves)
 • Gasztrodalmárok (Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium)
 • Pindúr Pandúrok (Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium)
 • PODZOL ( Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium )
 1. április 01-én a Hotel Eger & Parkban méri össze képességeit.

Gratulálunk a továbbjutóknak és köszönjük a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Vendéglátós Mesterek Klubja szervezésben nyújtott segítségét!

A vetélkedőről készült képek megtekinthetők a GALÉRIÁBAN!


 

Top