Iskolai élet

Iskolánk mindennapi életét hagyományainkkal igyekszünk színesebbé tenni

Az új tanév nyitó eseménye a gólyatábor, ahol tanáraink szervezésében elsős tanulóink egy héten át ismerkedhetnek iskolánkkal, egymással és segítséget kapnak a szeptemberi iskolakezdéshez, a tanulási módszerek és technikák megismeréséhez. A tanulás tanulása mellett kirándulások, közös játékok, vetélkedők és bográcsozás színesíti az egyhetes tábor programját augusztus végén. Az ünnepélyes tanévnyitón már nem teljesen ismeretlenül jelennek meg az iskola tanulóközössége előtt, s veszik át a „gólyáknak” kijáró kék virágot.

Minden évben a harmadik évfolyamok diákjai egymással versengve szórakoztatják az iskola diákjait, tanárait a Diáknapok keretében.Ezeken a napokon vetélkedők, szakmai és más irányú érdeklődést is kielégítő előadások vannak, de lehet filmet nézni, vagy zene mellett kulturáltan beszélgetni a vetélkedő osztályok büféasztalainál. A diáknapokat megelőző hét korteshadjáratát a diákigazgató-jelöltek vetélkedője és a tanév diákigazgatójának megválasztása zárja.

Az elsős diákokat az ő számukra szervezett programmal köszöntjük a számukra új iskolában. A már másodikos tanulók szervezik részükre az egész osztályokat megmozgató gólyaavatót. Elsőként az elsős osztályok bemutatkozó, vidám, humoros programját tekinthetik meg az érdeklődők, majd ezt követően játékos versenyekkel döntik el, ki a legjobb, legügyesebb osztály. A „gólyák” ezután tesznek fogadalmat, hogy mindig teljesítik tanulói kötelezettségüket, elismert, fegyelmezett „szentlőrincesek” lesznek.

Végzős tanulóink minden évben szalagavató esten köszöntik szüleiket és tanáraikat, s tűzik fel az érettségi, illetve szakmai vizsga közeledtét jelző szalagokat. A Neumann János Szakközépiskola aulájában szervezett műsoros vacsoraesten a diákok szüleik és tanáraik jelenlétében mutatják be zenés-táncos produkcióikat, s adnak számot mesterségbeli tudásukból is.

Az iskolai ballagás a tanév befejezésének közeledtére emlékeztet, valamint arra, hogy sok tanulónk számára befejeződik a „gondtalan” középiskolai élet, kezdődnek a vizsgák, megszaporodnak a továbbtanulási, vagy munkavállalási gondok. Minden évben búcsút vesznek a végzős tanulók a feldíszített iskolától, tanáraiktól, diáktársaiktól. A legjobbak ekkor vehetik át a Szent Lőrinc Díjat, illetve jutalmaikat. Diákjaink többsége a ballagás és a vizsgák után is az iskola tanulója marad. Ki technikusi szakon, ki érettségi felkészítőn, ki pedig szakmai képzésen folytatja tanulmányait.

Minden évben megrendezésre kerülnek aktuális, az iskolai élettel összefüggő programok, rendezvények. Ilyen például a drogellenes nap, egészség nap, véradó nap…