Képzési rendszer

Képzéseink 

– technikumi képzés a 9-13. évfolyamon érettségi felkészítés és szakképzés;
– szakképző iskolai képzés az 1/9-3/11. évfolyamon az általános iskolát végzetteknek;
– technikumi képzés a 1/13-2/14. évfolyamon az érettségihez kötött szakmákban, érettségi vizsgát szerzettek számára

I. TECHNIKUM

Turizmus-vendéglátás ágazat TECHNIKUS képzés (5 év)

9-13. évfolyamon általános közismereti képzés (választható idegen nyelv angol vagy német) mellett Turizmus-vendéglátás ágazatban elméleti és gyakorlati ágazati alapozó és szakirányú oktatás folyik. A 12. évfolyam befejeztével előrehozott érettségi vizsgát max. 3 tantárgyból: magyar, történelem, matematika tantárgyakból tehet. A 4. közismereti vizsgatárgyból, idegen nyelvből érettségi vizsgát és a technikusi vizsgát (szakmai vizsgát) a 13. évfolyam befejeztével köteles tenni a diák. Az érettségi bizonyítvány feljogosít felsőoktatási továbbtanulásra az adott szakterületen. A technikusi vizsga emelt szintű szakmai érettségi vizsgának számít.
Egybefüggő szakmai gyakorlatot kell teljesíteni a programtantervben meghatározott időkeretben.
A tanulmányok sikeres teljesítése után VENDÉGTÉRI SZAKTECHNIKUS végzettség megszerzésére van lehetőség a 13. év végén intézményünkben.
A technikusi képzés során a 10. évfolyam végén ágazati alapvizsgát kell tenni, melynek sikeres teljesítése után folytathatja tanulmányait a következő évfolyamon. A sikeres ágazati alapvizsga teljesítése után a következő szakmák választhatók intézményünkben: vendégtéri szaktechnikus

Szépészet ágazat TECHNIKUS képzés (5 év)

9-13. évfolyamon általános közismereti képzés (választható idegen nyelv angol vagy német) mellett Szépészet ágazatban elméleti és gyakorlati ágazati alapozó és szakirányú oktatás folyik. A 12. évfolyam befejeztével előrehozott érettségi vizsgát max. 3 tantárgyból: magyar, történelem, matematika tantárgyakból tehet. A 4. közismereti vizsgatárgyból, idegen nyelvből érettségi vizsgát és a technikusi vizsgát (szakmai vizsgát) a 13. évfolyam befejeztével köteles tenni a diák. Az érettségi bizonyítvány feljogosít felsőoktatási továbbtanulásra az adott szakterületen. A technikusi vizsga emelt szintű szakmai érettségi vizsgának számít.
Egybefüggő szakmai gyakorlatot kell teljesíteni a programtantervben meghatározott időkeretben.
A tanulmányok sikeres teljesítése után Fodrász vagy Kozmetikus technikus végzettség megszerzésére van lehetőség a 13. év végén.
A technikusi képzés során a 10. évfolyam végén ágazati alapvizsgát kell tenni, melynek sikeres teljesítése után folytathatja tanulmányait a következő évfolyamon. A sikeres ágazati alapvizsga teljesítése után a következő szakmák választhatók intézményünkben: Fodrász, Kozmetikus technikus.

Turizmus-vendéglátás ágazat TECHNIKUS képzés (1+5 év)

9. évfolyamon nyelvi előkészítő osztályban az ágazati képzésnek megfelelő középszintű nyelvvizsga letételére készít fel. A középfokú nyelvvizsga megszerzése ebben a képzésben kötelező.
A nyelvi előkészítőt követő 9-13. évfolyamon általános közismereti képzés (első idegen nyelv angol, második idegen nyelv német) mellett Turizmus-vendéglátás ágazatban elméleti és gyakorlati ágazati alapozó és szakirányú oktatás folyik. A 12. évfolyam befejeztével előrehozott érettségi vizsgát max. 3 tantárgyból: magyar, történelem, matematika tantárgyakból tehet. A 4. közismereti vizsgatárgyból, idegen nyelvből érettségi vizsgát és a technikusi vizsgát (szakmai vizsgát) a 13. évfolyam befejeztével köteles tenni a diák. Az érettségi bizonyítvány feljogosít felsőoktatási továbbtanulásra az adott szakterületen. A technikusi vizsga emelt szintű szakmai érettségi vizsgának számít.
Egybefüggő szakmai gyakorlatot kell teljesíteni a programtantervben meghatározott időkeretben.
A technikusi képzés során a 10. évfolyam végén ágazati alapvizsgát kell tenni, melynek sikeres teljesítése után folytathatja tanulmányait a következő évfolyamon.
A tanulmányok sikeres teljesítése után TURISZTIKAI TECHNIKUS szakmában a Turisztikai szervező szakmairány megszerzésére van lehetőség a 13. év végén.

II. SZAKKÉPZŐ ISKOLA (3 év)

Turizmus-vendéglátás ágazat SZAKKÉPZŐ ISKOLAI képzés (3 év)

A teljes képzési időben közismereti oktatás és (idegen nyelvi választási lehetőség angol, német) szakmai oktatás folyik.
A 1/9-3/11. évfolyamon általános közismereti és szakmai oktatás, Turizmus-vendéglátás ágazatban elméleti és gyakorlati ágazati alapozó és szakirányú oktatás folyik.
A szakképzés során a 1/9. évfolyam végén ágazati alapvizsgát kell tenni, melynek sikeres teljesítése után folytathatja tanulmányait a következő évfolyamon. A sikeres ágazati alapvizsga teljesítése után a következő szakmák választhatók intézményünkben: Szakács, Pincér-vendégtéri szakember, Panziós-fogadós.
Egybefüggő szakmai gyakorlatot kell teljesíteni a programtantervben meghatározott időkeretben.