EUROPEANA

EUROPEANA – az EURÓPAI DIGITÁLIS KÖNYVTÁR, AZ Európai Unió multimédiás elektronikus könyvtára az oktatásban

Az Europeana gyűjteménye 58 millió műtárgyat, könyvet, videót és hanganyagot tartalmaz Európa és Magyarország leghíresebb múzeumaiból, könyváraiból,
#SzechenyiKonyvtar #oszmi #nava #pim #szepmuveszetimuzeum#magyarnemzetigaleria 
vidéki múzeumokból valamint magángyűjteményekből.

A gyűjtemény célja sokrétű, de számunkra kiemelkedő fontossággal bír, hogy e gazdag gyűjtemény hogyan használható fel az oktatásban, a tanórákon.

Európa-szerte 130 pedagógus dolgozik azon, hogy ötleteket, kreatív alkalmazási módokat, óravázlatokat dolgozzon ki, melyek elérhetőek és felhasználhatóak lesznek bárki számára.

Iskolánk angol nyelvtanára, Nagy Andrea Zsuzsanna is részt vesz ebben a programban, ahol a műalkotások ismeretét nyelvtanulásba beépítve, különféle webes felületeket használva (www.wordwall.net www.kahoot.com www.travelmap.net ) egy rövid kis utazási programfüzetet (www.padlet.com ) állítanak össze a nyelvi csoporttal, ötvözve a kultúrát, a 4 nyelvi készség fejlesztését a digitális kompetencia magasabb szintű tanórai használatával.

Ha Te is szeretnél kulturális forradalmat az osztályteremben, gondolkozzunk együtt a European Schoolnet által szervezett webinárium alkalmával 2019. március 29-én (péntek) délután 5 órakor. Tanácsokkal, ötletekkel és válaszokkal várunk minden érdeklődőt.

https://teachwitheuropeana.eun.org/

https://eun2.adobeconnect.com/europeana-ambassadors-hu/?fbclid=IwAR0C_nc7Y3uQJjpbAcp32VbKJBZgJBrqPzCa1yCXnvGiO8RFOeTusfbWF94