GINOP-6.2.3-17-2017-00010 „Heves megye új HIDja az iskolai szakképzési lemorzsolódás ellen”

2019-2020-as tanév

2019. október 11.- Erőművek éjszakája

2019.10.11-én a 9. B osztállyal a Kötelező Komplex Természettudomány óra keretein belül az Erőművek Éjszakája című országos szervezésű rendezvény egri helyszínét, az EVAT Rt. Malomárok utcai fűtőművét látogattuk meg. A megbeszélt időpontban már vártak minket és rövid balesetvédelmi  oktatás után beléptünk a fűtőmű épületében, ahol a már a fűtési szezon indultával üzemben lévő régi,  újabb és idén nyáron beszerzett kazánokat láthattuk, valamint az ezt kiegészítő, segítő berendezéseket, amelyek az Északi Lakótelep 5000 lakását és 100 közintézményét szolgálják ki egész évben meleg vízzel és ezáltal a hideg hónapokban fűtés biztosításával.

A tanulók érdeklődéssel és fegyelemmel hallgatták és figyelték a kísérő szakember előadását, melynek végeztével apró, az eseményre emlékeztető ajándékkal távoztunk a fűtőműből.

2019.szeptember 27.- OMÉK – Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár meglátogatása

 A program során a vendéglátás és kereskedelem ágazatban tanuló (cukrász, szakács, kereskedő) 9-10. évfolyamos diákok szakmai úton vettek részt. Cél a szakma iránti érdeklődés felkeltése, fenntartása.

2019. szeptember 20.- Bőrőrök

A kirándulás célja szakmájának jobb megismerése, szakma iránti érdeklődés felkeltése, fenntartása. A Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Karát látogattuk meg, ahol a következő témákban hallgattunk meg előadásokat: fényvédelem, anyajegyek, bőrdaganatok, tetoválás és testékszerek, szexuális úton terjedő betegségek, szexualitás és fogamzásgátlás, test- és bőrhigiénia, arcápolás. A szakmai kiránduláson a 10-es évfolyam szépészeti ágazaton tanuló Ginop célcsoportban résztvevő diákok vettek részt.

2019. szeptember 02.-13 Gólyahét

Iskolánk elsős tanulói két héten keresztül számos programon vettek részt. Drogprevenciós előadás, tanulásmódszertani foglalkozások, szakmai üzemlátogatások. A két hetes programot az elsősök bemutatkozása zárta.

Gólyahét képekben:

 

2019.szeptember 11.- Konty-show

A szépészet ágazatban tanulók a konty-show-t tekintették meg a gólyahetek hét programjaként. Betekintést nyerhettek a modern és hagyományos kontykészítés  műhelytitkaiba, amely a szakmához való kötődést segítette . Élményekkel teli délután volt.