GINOP-6.2.3-17-2017-00010 „Heves megye új HIDja az iskolai szakképzési lemorzsolódás ellen”

2019-2020-as tanév

2020.03.05.-GIGI szépészeti szakmai bemutatón, előadáson való részvétel

A 10.-11. évfolyamos ,szépészeti ágazatban tanuló diákjaink vettek részt a rendezvényen, ahol betekintést nyerhettek a kozmetikus marketing világába. Megismerhették a GIGI termékcsaládjának professzionális kínálatát és lehetőségük volt néhány termék kipróbálására is.

2020.03.11 A Macok Bisztró meglátogatása, gasztronómiai bemutatón való részvétel, szakmai rendezvény

Gasztronómiai bemutatón való részvétel 9. 10. évfolyam szakács ,pincér, fogadós tanulókkal.

2020.február 18. A  Fehérszarvas Vadásztanya és Étterem meglátogatása, gasztronómiai bemutatón, előadáson  való részvétel

Szakmai rendezvény: gasztronómiai bemutatón való részvétel 9. 10. évfolyam szakács , pincér, fogadós tanulókkal.

2020.február 6.  Sirha

A Sirha Budapest, prémium nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás meglátogatása a  HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Vendéglátós tanulóink érdeklődve tekintették meg a szakmával kapcsolatos sokszínű, látványos cukrászati termékeket, torta-különlegességeket, élelmiszer bemutatókat, kóstolókat. A gasztronómiai élmény után a diákok pár órát a Szépművészeti Múzeumban töltöttek.

2020.01.22 Magyar Kultúra Napja alkalmából vetélkedő és kódfejtő játék a könyvtárban

 2 fős csapatok vetélkedtek 9-10. évfolyamig. A játékos vetélkedő keretein belül gyakorlati feladatokat  oldottak meg a tanulók a Himnusz megjelenése és Kölcsey élete témakörében .

Az első 3 helyezett csapat könyvjutalmat kapott.

2019. november 26.- Látogatás a Semmelweis Kórház Élelmezési Osztályára

Intézményünk vezetői és pedagógusai törekednek a kapcsolatok kiszélesítésére, a már meglévők ápolására. Nem volt ez másképpen november 26-án sem, amikor iskolánk tanárai eljutottak Miskolcra, a Semmelweis Kórház Élelmezési Osztályára. Új kapcsolatként, sikerült Barta Anita, vezető dietetikussal egy személyes találkozót egyeztetni, melyen 5 pedagógus és két igazgató helyettes vett részt. A fiatalokat is fenyegető elhízás, diabétesz, súlykontroll problémák merültek fel a beszélgetés során. A találkozó fő indoka kapcsolatfelvétel volt, ám az eszmecsere végére megállapodás született jövőbeni előadásokról is a már említett – korunk tinédzsereit érintő – témákban. A lemorzsolódás egyik pillére az egészséges életmód, pályaalkalmasság megőrzése, s ezt a területet szeretnénk közelebb hozni diákjainkhoz.

2019. október 11.- Erőművek éjszakája

2019.10.11-én a 9. B osztállyal a Kötelező Komplex Természettudomány óra keretein belül az Erőművek Éjszakája című országos szervezésű rendezvény egri helyszínét, az EVAT Rt. Malomárok utcai fűtőművét látogattuk meg. A megbeszélt időpontban már vártak minket és rövid balesetvédelmi  oktatás után beléptünk a fűtőmű épületében, ahol a már a fűtési szezon indultával üzemben lévő régi,  újabb és idén nyáron beszerzett kazánokat láthattuk, valamint az ezt kiegészítő, segítő berendezéseket, amelyek az Északi Lakótelep 5000 lakását és 100 közintézményét szolgálják ki egész évben meleg vízzel és ezáltal a hideg hónapokban fűtés biztosításával.

A tanulók érdeklődéssel és fegyelemmel hallgatták és figyelték a kísérő szakember előadását, melynek végeztével apró, az eseményre emlékeztető ajándékkal távoztunk a fűtőműből.

2019.szeptember 27.- OMÉK – Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár meglátogatása

 A program során a vendéglátás és kereskedelem ágazatban tanuló (cukrász, szakács, kereskedő) 9-10. évfolyamos diákok szakmai úton vettek részt. Cél a szakma iránti érdeklődés felkeltése, fenntartása.

2019. szeptember 20.- Bőrőrök

A kirándulás célja szakmájának jobb megismerése, szakma iránti érdeklődés felkeltése, fenntartása. A Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Karát látogattuk meg, ahol a következő témákban hallgattunk meg előadásokat: fényvédelem, anyajegyek, bőrdaganatok, tetoválás és testékszerek, szexuális úton terjedő betegségek, szexualitás és fogamzásgátlás, test- és bőrhigiénia, arcápolás. A szakmai kiránduláson a 10-es évfolyam szépészeti ágazaton tanuló Ginop célcsoportban résztvevő diákok vettek részt.

2019. szeptember 02.-13 Gólyahét

Iskolánk elsős tanulói két héten keresztül számos programon vettek részt. Drogprevenciós előadás, tanulásmódszertani foglalkozások, szakmai üzemlátogatások. A két hetes programot az elsősök bemutatkozása zárta.

Gólyahét képekben:

 

2019.szeptember 11.- Konty-show

A szépészet ágazatban tanulók a konty-show-t tekintették meg a gólyahetek hét programjaként. Betekintést nyerhettek a modern és hagyományos kontykészítés  műhelytitkaiba, amely a szakmához való kötődést segítette . Élményekkel teli délután volt.